начало  | Общество & Спорт
 
Общество & Спорт

Стари и нови игри за навън

05.06.2011 | Вергиния Генова

Игри за лятото

Лятото е време за игри навън. Но как да накараме днешните деца да обичат да играят навън, ако компютърните игри са по-интересни за тях?

Може да им разказваме за игрите на нашето време, на нашите баби и дядовци. Със сигурност ще им се видят скучни, но за един следобед биха се позабавлявали с игри като народна топка, ластик или ръбче.

В тази рубрика ще пишем за стари и модерни игри.

Стари, които да си припомним ние самите и да обсъдим дали са интересни и на днешните деца. Нови забавления като ролери, кънки, скейтборд и други, които като цяло са индивидуални и много популярни.

И естествено такива като футбол, федербал и тенис на маса, които са, като че ли вечни, но не толкова предпочитани всред младежите.

Дали ние ги възпитаваме така, дали съвремието е такова и кой е виновен за алиенацията, но факт е, че е на лице. Когато децата играят в парка, без да са задължени да спортуват по някакви правила и с треньор, те все по-често избират солови игри с елемент на състезание и привкус на показване на надмощие – да видим кой ще стигне по-високо по рампата, кой ще скочи по-далече и т.н.

Очаквам и вашето мнение и предложения за игри навън. Играете ли все още с децата си? На какви игри? Какви игри предпочитате - старите игри на вашето детство, новите модерни игри или вечните игри на всички пораснали и непораснали деца?

Коментари 0 коментара
Име: *
E-mail
Възраст
Град

Коментирай *: