новини детски

Начало | новини детски | Да учим с пчеличката Мая

Да учим с пчеличката Мая

Аз детето | 2015-06-30

Да учим с пчеличката Мая

По книжарниците вече могат да се намерят две отлични учебни помагала за деца на възраст от 5 до 7 години с участието на легендарната пчеличка Мая. Освен че са образователни и забавни, книжките са илюстрирани разкошно и са подходящи за тези, които се учат да четат и пишат и нямат търпение да научат числата. Книжките са от издателство „Колибри“.

Освен че са поучителни и забавни, тези книжки за пчеличката Мая ще се харесат на деца, които се учат да четат или обичат да разглеждат картинки, докато родителите им четат.

Мая е любопитна, отзивчива и мнооого свободолюбива пчеличка с вкус към верните приятелства и справедливостта. Счита мързела за „изтощителна работа“ и често укорява приятелчето си Уили за неговото (сладко!) лентяйство. За разлика от другите работливи пчелички Мая живее на поляната, а не в кошера, и спи в цветенце под взора на звездите!

Най-известната пчеличка в света е родена през 1912 г. в книжката на немския писател Валдемар Бонзелс „Пчеличката Мая“ („Приключенията на пчеличката Мая“). Уили, Мая и техните приятели печелят световна популярност, след като излиза детският анимационен сериал. Излъчен за първи път на японски през 1975 г., впоследствие той е дублиран на десетки езици, включително на български.



„Пчеличката Мая обича математиката“ е учебно помагало, с което децата от 5 до 7-годишна възраст неусетно, по достъпен и забавен начин ще научат числата от 1 до 10. Съобразено с възрастовите възможности на децата, то се съотнася към задължителната предучилищна подготовка, тъй като спомага за формирането на елементарни представи, умения и отношения, необходими за осъществяването на целите, формулирани в ядра „Количествени представи“и „Геометрични фигури“на програмата за образователно направление Математика за подготвителните групи.

Съдържанието е представено по начин, който отразява също така и интегративни връзки между различни образователни направления в държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка, най-вече изобразително изкуство, природен свят. Чрез възможност за оцветяване, за съпоставяне, досещане и съобразяване, чрез прилагане на образно-асоциативен метод детето не само научава числата от 1 до 10, но и развива своята логическа мисъл и познавателна активност.

„Пчеличката Мая обича математиката“ може да служи за упражнение и на първокласниците.

С пчеличката Мая е приятно и лесно да навлезеш в интересния свят на математиката!

„Пчеличката Мая обича да пише“ представлява учебно помагало, което забавно и увлекателно въвежда децата от 5 до 7-годишна възраст в света на буквите. Представено по начин, който отговаря на възрастовите особености на децата, то се съотнася към задължителната предучилищна подготовка, тъй като спомага за формирането на елементарни представи, умения и отношения, необходими за осъществяването на целите, формулирани в ядро „Подготовка за четене и писане“ на програмата за образователно направление Български език за подготвителните групи. Друго предимство е и фактът, че съдържанието е представено чрез интегративни връзки между различни образователни направления в държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка, като например изобразително изкуство, природен свят. Предоставена е възможност детето да усвоява една по една буквите от азбуката чрез оцветяване, чрез прилагане на образно-асоциативен метод, чрез догадки за животни и предмети от заобикалящия го свят, което е предпоставка за начално интелектуално развитие. Веселите животинки създават положителна нагласа към природния свят. Текстовете са преведени на книжовен български език, което осигурява условия за изпълнение на държавните образователни изисквания в тази област.

„Пчеличката Мая обича да пише“ може да бъде от полза и на малките ученици от първи клас, като им служи за упражнение в къщи.

Не само пчеличката Мая, но и всяко дете ще поиска да се научи да пише с това учебно помагало.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град