фокуси

Начало | фокуси | Фокус с магическа лента

Фокус с магическа лента

Аз детето | 2016-02-12

Фокус с магическа лента

Малки вълшебници, време е за още едно предложение за интересен фокус от нас, за който сме убедени, че ще ви хареса и ще се забавлявате дни наред с него, както и няма да спирате да го показвате на всеки срещнат. Този фокус ще се хареса на всеки, почти сме сигурни в това. Преди това обаче трябва да знаете, че говорим така наперено, не защото сме го измислили ние, напротив не сме, фокусът, който ще ви представим сега всъщност е един от най-добрите на Копърфийлд. Вече сме сигурни, че знаете кой е той. А знаете ли, че докато е изпълнявал този простичък на вид фокус, някои от колегите му завистливо са гледали зад кулисите как омайва публиката по начин, който те не могат и как се радват да видят нещо ново и непоказвано дотогава? След като ви разказахме колко е прекрасен този фокус, да минем и към самия него.

Този фокус, както ви казахме, е лесен, но гениален. Представете си само как с елегантни движения Копърфийлд вади от джоба си обикновена хартиена лента и със сериозен глас съобщава, че тя е магическа. Естествено съвсем нормална реакция е никой да не приема сериозно това твърдение и да си мисли, че се шегува, но Копърфийлд си е напълно сериозен. За да покаже това, сгъва лентата на две по средата и дава на един от зрителите да среже лентата на две. След това показва двете отрязани парчета и отново казва, че ще видят те – тя е магическа. Той е я омагьосал с неговите невероятни способности. Взима той въпросната лента, долепя краищата един до друг, леко разклаща и... О, чудо! Лентата отново е цяла все едно не е отрязвана изобщо. Зрителите така се впечатлили, че го карали да показва този простичък трик отново и отново, и отново и представяте ли си това продължило цял час, а те се удивлявали всеки един път. Сега искате ли и вие така да впечатлявате вашите роднини, приятелчета и вашата публика? Ето – ще ви обясним как.

Тайната на фокуса е обяснявал самият Копърфийлд в едно телевизионно предаване. Всичко логично идва от лентата. Преди изпълнението на фокуса е необходимо да се подготвите по подходящия начин. Вземете стар вестник или пък лист хартия и отрежете лента около 2-3 сантиметра широка и около метър-метър и половина дълга. Отрязахте ли? Сега ще ви трябва и двойно залепваща се лента около 8-20 сантиметра. Трябва да отбележим, че Копърфийлд всъщност е мажел хартията с каучуково лепило, но смятаме, че ще е по-лесно с лента, отколкото да търсим такова лепило. Залепяте лентата по средата на хартията и това е цялата тайна, колко просто, нали. След това когато лентата бива отрязана от човек от публиката, вие просто трябва да отработите едно бързо и незабележимо движение, което ще прилича на тръскане, за да я залепите отново. Разбира се за тази цел, когато давате на някой да отреже хартиената лента я дръжте по средата, а частта с вашата малка тайна нека е надолу към земята и лентата трябва да бъде държана под погледа на зрителя.

Уверяваме ви, че ако направите всичко внимателно, никой няма да забележи, че просто залепвате лентата. След като потренирате с няколко листове хартия и ролка самозалепваща се лента ще успеете, гарантирано! ;-)



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град