фокуси

Начало | фокуси | Лесен фокус с вълшебно-обикновена хартиена лента

Лесен фокус с вълшебно-обикновена хартиена лента

Аз детето | 2017-08-18

Лесен фокус с вълшебно-обикновена хартиена лента

Наши малки талантливи Копърфийлдчета, от известно време не сме ви показвали нов фокус, който пък вие да покажете на всички близки и приятели и за пореден път да им докажете, че във вас се крият тайни магически способности, наследени от някой далечен предшественик. Не се тревожете, бързо ще поправим това и ще запълним тази празнина! Ще ви дадем идея за един много вълнуващ фокус, но преди това нека ви разкажем и за човека, който е показал за първи път това чудо. До този човек дори и Дейвид Копърфийлд изглежда като начинаещ и току-що започнал да се занимава с фокуси. Името на този магьосник е Хартуун Хакобиан. И не го обърквайте със сина му Амаяк Харутунович, който продължава работата на баща си. Хартуун Хакобиан е звезда от най-голяма величина, толкова е бил талантлив, че повече и не може. Сега след като му отдадохме необходимата почит, да продължим.

Фокусът, който ще ви представим е просто супер и при това ще ви кажем как да си го направите в оригинал. Самият му създател за който говорихме малко по-нагоре е правил следното. С едно елегантно движение е изваждал от джоба си хартиена лента, която сгъва наполовина. След това дава на някого от публиката да отреже част от хартията и на още един също... А накрая, фокус-мокус хартиената лента си остава цяла. За по-достоверно той вдигал лентата до очите на тези, които са я рязали и им я показвал и от двете страни, за да се убедят, че си е абсолютно цяла. Никой не знаел как се получава това и всеки бил убеден, че е истинска магия! Сега е време и вие да си направите такава истинска магия!

Тайната на фокуса бе обяснена от самия му създател в едно телевизионно предаване. Всичко зависи от това как сте нагласили хартиената лента преди фокуса. Ако направите всичко както е описано, няма как да не ви се получи. Условието обаче е да направите тази подготовка няколко минути преди да представите фокуса.

Вземете лист хартия и отрежете лента с широчина от три до четири сантиметра и дължина около 50 сантиметра. Направихте ли го? Тогава сега с лепило за хартия (най-добре онова сухото, което излиза като червило) намажете лентата в средата. Намажете лентата по цялата широчина – от единия край до другия. Повторете с няколко слоя, за да не изсъхне лепилото прекалено бързо. След това върху лепилото поръсете малко брашно, за да не си личи и за да не се залепи лентата по-рано отколкото трябва. Сгънете лентата на две половини, така че слоят лепило да си остане отвътре и изрежете около 2 сантиметра от нея отстрани на сгъвката. След това хванете там където сте отрязали и разклатете лентата. Ще видите, че тя изглежда като непокътната.

Лепилото в комбинация с малко брашно залепва отново лентата още при рязането ѝ. Разбира се прилепването е крехко и затова не бива да я давате в ръцете на зрителите, а само да им я покажете, след като са я разрязали. Уверяваме ви, ако всичко е направено внимателно, никой няма да забележи, че лентата е залепена предварително. Но първо трябва да практикувате малко фокуса. След като унищожите няколко листа хартия и половин лепило ще успеете.

Но пък след като сте готови да го покажете всичко ще си е струвало!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град