фокуси

Начало | фокуси | Огъващата се лъжица

Огъващата се лъжица

Аз детето | 2016-08-24

Огъващата се лъжица

На вниманието на всички млади фокусници: сега ще ви предложим лесен магически трик, който всеки един уважаващ себе си фокусник трябва да знае. Фокусът се състои в следното...

Представете си, че вече сте упражнили трика, което както знаете е много важно, и сте пред публиката. Взимате една най-обикновена чаена лъжица и изведнъж... я огъвате. Да, точно така – огъвате я. И ако случайно майка ви е сред публиката ѝ кажете да не се притеснява за огънатата лъжица. :-) След това казвате няколко магически слова и хоп – лъжицата отново е права и невредима.

Как мислите, интересен фокус, нали? Сега ще ви разкрием тайната. Всъщност лъжицата не се огъва наистина, защото това е много трудно, а и е невъзможно след това да се изправи само с думи. Цялата тайна на фокуса е лесна: всичко зависи от това, как държите лъжицата. Хванете я и с двете си ръце, по начина показан на снимката. След това подпрете частта на лъжицата, с която ядем върху някаква повърхност, например маса. Много е важно да закриете върха на лъжицата, както и цялата и дръжка с ръцете си. Кажете някакво магическо заклинание и докато го правите наклонете дръжката на лъжицата към масата. За публиката ще изглежда все едно лъжицата е огъната. След като сте постигнали желания ефект, просто бавно вдигнете лъжицата от масата, кажете други магически думи и махнете едната си ръка. Покажете, че лъжицата е отново добре и това е всичко.
 

 

И един съвет от нас – помнете, че за да изпълните фокуса правилно и да постигнете желания ефект, трябва да го упражните поне пет пъти.  

 
 



Коментари
3 коментара

miroslava kirilova, 10 г.,

Публикувано на 17.02.2014

moje li da napravq fokysi

DANIEL PENCHEV, 8 г.,

Публикувано на 04.03.2014

MNOGO QKO 6

angel gogov, 12 г.,

Публикувано на 30.03.2014

miii qki4ko si e..... malko misteria

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град