малък готвач

Начало | малък готвач | Печени картофи със зеленчуци

Печени картофи със зеленчуци

Аз детето | 2015-07-29

Печени картофи със зеленчуци

Рецептата, която ще ви предложим сега може би не ви звучи кой знае колко хубаво, но това изобщо не е така. Опитайте я – сигурни сме, че много ще ви хареса.

Необходими продукти:
4 средно големи картофа
зеленчуци – ние сме използвали замразени броколи, но можете да използвате и други каквито вие харесвате
половин пакетче масло
1 чаена лъжичка сол и черен пипер
2 супени лъжици заквасена сметана

Начин на приготвяне:
Първо вземете картофите и без да ги белите ги измиете много хубаво. След това с помощта на вилица ги надупчете навсякъде. Сложете ги в подходяща за микровълнова фурна чиния и ги пуснете на най-високата възможна степен за около 15 минути. След като свърши обаче не бързайте да ги вадите, за да не се опарите. Оставете ги около 5 минути, за да изстинат леко.

Докато чакате можете да приготвите и зеленчуците. Сложете ги в купичка, отново подходяща за микровълнова. Ако е необходимо и са прекалено големи, помолете някой да ви помогне, за да ги нарежете на едри парчета. Към зеленчуците добавете маслото, солта и черния пипер. След това внимателно извадете картофите и на тяхно място сложете зеленчуците за 3 минути. Когато 3-те минути минат, извадете ги разбъркайте ги и ги сложете за още 3.

След като и зеленчуците са готови, разрежете картофите с нож, но не целите, а само колкото да можете да сложите зеленчуците в тях. Ако не сте съвсем сигурни, че ще успеете да направите това помолете някой да ви помогне и много внимавайте да не се опарите.
Така разполовените картофи напълнете с малко от зеленчуците с масло, а до тях сложете и малко сметана. По желание можете да добавите и настърган кашкавал или малко парче сирене.

Да ви е вкусно!

Снимка: Jonny Valiant



Коментари
1 коментар

Мила Лепавцова, 11 г.,

Публикувано на 29.07.2015

Изглежда вкусно!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град