Растения и животни

Начало | Растения и животни | Роза – най-красивото цвете

Роза – най-красивото цвете

Ивелина Велева | 2015-07-04

Роза – най-красивото цвете

Розата е красиво диворастящо и домашно цвете. Цветчетата на диворастящата роза са с различни цветове и сравнително малки. Когато се откъснат, цветчетата почти веднага се разпадат. Градинските рози имат различни цветове и са по-големи. Когато се отрежат издържат повече от дивите. Някои хора наричат розата „Кралица на цветята“ заради нейните красота и страхотни аромати. Дори в Казанлък има Фестивал на розата. Там е и музея на розата. С помощта на този храст в нашата страна се произвеждат розови масла, сапуни и още продукти.

Най-много  рози се отглеждат в „Розовата долина на България“.

Харесвам розата, защото е много красива и мирише някак вълшебно. Тази година имах възможност с моята сестра и съученици да посетя музеят на розата в Казанлък. Там има снимки от предходни фестивали за розата. Могат да се видят победителките във фестивала. Има книга с наблюдения, която е забранено да се пипа от посетители. Изложени са уредите с които се събират рози. На снимки е показано как момичета берат розите. Също има и документи и грамоти, свързани с прелестните храсти. В градината на мама също има рози – червени, жълти и розови.  Когато минавам край тях винаги ги мириша. Розата е любимото цвете на мама.



Коментари
2 коментара

Йоана Мастравчиева, 7 год г.,

Публикувано на 09.03.2019

Вафият сайт е оникален.

Радинка , 13 г.,

Публикувано на 23.01.2022

Намен най-любимо цвете е било розата защото тя е ароматна и красива тя е КРАЛИЦА НА ЦВЕТЯТА ХОРАТА Я НАРИЧАТ ТАКА ЗАРАДИ ПРЕКРАСНИЯТ АРОМАТ И КРАСОТА!!!!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град