покани

Начало | покани | Седмото издание на „Мини артфест“ кани на съвременен цирк в София

Седмото издание на „Мини артфест“ кани на съвременен цирк в София

Аз детето | 2017-06-21

Седмото издание на „Мини артфест“ кани на съвременен цирк в София

Седмото издание на фестивала за съвременен цирк „Мини артфест“ започна в София. Циркови артисти от цял свят са у нас, за да представят своето изкуство. Съвременният цирк се заражда през 70-те години във Франция и представлява своеобразно слизане на артистите от сцената, по-динамичната им работа сред хората, разнообразие от концепции. Той се състои в смесването на елементи от традиционния цирк с много други жанрове и изкуства, като при изпълненията водеща е идеята. Този вид изкуство използва много елементи от езика на театъра, от популярната култура, от уличните артисти, градския фолклор, музиката и танца.

Фестивалът включва няколко улични спектакъла на бул. „Витоша“ край статуята на Алеко Константинов (между ул. „Хан Аспарух“ и бул. „Патриарх Евтимий“) всеки ден до 26 юни 2017 г. от 11 до 21 часа. Организаторите канят и на циркови работилници: Съвременно жонглиране с Гилермо Леон на 21 юни от 16 часа в Клуб „Каркасон“; Акробатика с Катай Сантос на 21 юни от 16 часа в Клуб „Каркасон“; МИМ Театър с Герасим Дишлиев на 22 юни от 16 часа в Клуб „Каркасон“; УНИСАЙКЪЛ за деца и възрастни с Галина Риом-Ройбек на 23 юни от 16 часа на бул. „Витоша“.

На 22 юни от 16:30 ч. „Мини артфест“ гостува в Банкя, парк „Ротонда“ заедно с Ла Бел Фоли и Гилермо Леон. Две големи събития на закрито ни очакват до края на седмото издание на „Мини артфест“. На 23 юни от 22 часа в клуб „Терминал 1“ ще гледаме вариете шоу. Участие ще вземат „Цирк де ла Люлин“ (България), Гилермо Леон (Мексимо, Холандия), Пальото (Италия). Галаспектакълът и връчването на наградата „Златна мравка“ за най-добър цирков спектакъл ще се състои на 24 юни от 20 часа в клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина.

Ще видим 17 сценични акта съвременен цирк на една сцена. Сред участниците са Жодри Керол – Испания, Клоун, Бибокс (носител на сребърен медал от фестивал „Цирк де Деман“, Париж 2011 г.), Сунива Бивард – Дания, хенд стенд пърформанс, част от театрална компания „7 fingers“; Стефан Плачков – България, баланс върху стълба (рекорд „Гинес“); Grande Lupo Bulgaro – България/Италия, награда за уличен театър в Италия през 2013 г.; Ернест Магнифико – Великобритания, каскадьор, клоун; Пальото – Италия, клоун, акробат, баланс (финалист на конкурса „Cantieri di strada“, носител на наградата на Gianni Damiano); Герасим Дишлиев, България/ Франция – мим театър, дългогодишен възпитаник на световноизвестния актьор и мим Марсел Марсо и др.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град