сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Всяка елха става по-весела с гирлянда от снежни човеци

Всяка елха става по-весела с гирлянда от снежни човеци

Аз детето | 2017-12-15

Всяка елха става по-весела с гирлянда от снежни човеци

Стигна ли ви времето и най-вече снегът досега да си направите от обичаните снежни човеци – на нас определено не. Имахме такива грандиозни планове за такива огромни и красиви снежни човеци, но не се изпълниха. Снегът беше твърде малко и се стопи прекалено бързо. Въпреки това имаме надежда, че тези грандиозни планове ще се изпълнят тази зима и няма да останат за догодина. Дори си представяме колко ще е хубаво точно на Бъдни вечер или няколко дни след това да завали най-големият сняг и да направим най-хубавите снежни човеци. Докато си мечтаем за това решихме, че още сега можем да украсим елхата с красива гирлянда с така обичаните снежни човеци. Получи се хубава и оригинална и затова естествено сега предлагаме и на вас да си направите такава.

Ако решите да го направите то си вземете:

  • линия
  • молив
  • цветни моливи
  • два бели листа хартия
  • гумичка
  • две чаши – една малка и една по-голяма

Ето и как да си го направите:

Първо нарисувайте контурите на снежния човек. Това е по-лесно, отколкото изглежда. Вземете единия бял лист и поставете по-малката чаша в горния край. След което внимателно я очертайте с молива. Вземете и по-голямата чаша и допрете отвора ѝ плътно до очертанието на първия. Надяваме се сами се досещате, че чашите трябва да са една под друга. Очертайте и нея. Накрая с помощта на гумичка изтрийте излишната линия по средата между двата кръга. Ако е прекалено кръгло можете и съвсем леко да стесните кръгчетата на ръка и също да изтриете излишните линии. След това изрежете снежния човек точно по линиите.

Втората стъпка е да вземете другия лист, да поставите снежния човек почти накрая и да го очертаете. След това сложете линията така, че да заема съвсем малко място от първия снежен човек и по нея направете една черта. Ето така! Премерете колко сантиметра е първият снежен човек на ширина и отново направете линия. Така чертайте докато ви свърши листът.

След това го сгънете по тези линии и очертайте шаблона отново на така сгънатия лист.

Накрая изрежете и разгънете. Вече имате почти готова гирлянда.

Ако този начин ви се струва труден, можете просто всеки път да поставяте шаблона близо до другия и да очертавате докато ви свърши листът, а след това внимателно да изрежете излишното отгоре и отдолу без да сгъвате. Както и да го направите, не се съмняваме, че ще се получи.

Накрая остава и забавната част: да оцветите. Нарисувайте очи от камъчета, нос от морков или пръчка, копчета, шалче или шапка на всеки и сте готови.

Сега гирляндата може гордо да украсява елхата ви и снежните хартиени човеци заедно с вас да чакат момента, когато ще направите истински огромни такива!

Можете да си направите и други тематични украси, опитайте:
Супер сладък и лесен снежен човек
Снежен човек от CD-та
Висящ снежен човек за красива коледна елха



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град