игри в дома

Начало | игри в дома | Забава със стари чорапи

Забава със стари чорапи

Аз детето | 2016-08-23

Забава със стари чорапи

Вярвате или не, само с няколко чифта стари чорапи и сурова леща или боб може да се получи страхотна игра. Днес наистина сме свикнали да разчитаме на технологиите за прекарването на свободното ни време. Днес телевизорът, компютърът и таблетът ни забавляват всеки ден. Но горещо ви препоръчваме да опитате и тази игра, ще видите, че тя по нищо не отстъпва на модерните технологии.

Както казахме за тази игра ви трябват стари чорапи, сурови боб или леща, а може и ориз, ножица, конец и кофа или кутия. Трябват ви толкова чорапи, колкото ще са участниците в играта. Пълните чорапа с една шепа боб или леща, но не трябва да препълвате целия чорап, а да оставите известно пространство, така че зърната да могат да се движат в него. След това с помощта на конец здраво завържете отвора. За да е по-лесна играта е добре всеки участник да има различен чорап, но ако не е възможно, просто нарисувайте нещо на всеки, за да се отличават.

След като свършите с тази подготовка започва истинската весела част. Поставете кофата на няколко метра разстояние от вас. След това определете ред, целта на всеки участник е да вкара чорапа в кофата, който успее първи, той и печели играта. Ако ви се струва, че добивате опит и играта е много лесна, просто отдалечете кофата.

Разбира се има и други варианти, с които можете да направите играта още по-интересна. Можете да направите препятствия между вас и кофата, като сложите стол или пластмасова бутилка. Можете да определите, че първо трябва да заобиколите тези препятствия, балансирайки чорапа на главата си и след това да се опитате да го вкарате в кофата... без ръце. По-опитните от вас може дори да използват няколко чорапа. Можете да засичате и времето за което ще изпълните това и да се състезавате за рекорди от време. Ако има достатъчно желаещи, можете дори да се разделите на отбори.

Ако пък сте истински професионалисти можете да целите кофата със завързани очи.... Както виждате, макар един чорап да не може да издава звуци, да ви пуска филми или атрактивни игри, с него също може да се измислят безброй забавления, които за малко да ни отделят от компютрите и да ни накарат да се забавляваме заедно.

Вижте още:
Весели чудовища от чорапи



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град